Brandweer wil gemeenschap zelfredzaam aanleren
05 Jul 2012, 10:00
foto
Mario Wijngaarde, hoofd Opleidingen en Trainingen van het KBS (links) in Albina.


Het Korps Brandweer Suriname (KBS) wil de burgers meer betrekken bij het voorkomen en bestrijden van brand. Met het project community safety zal de gemeenschap zelfredzaamheid worden bijgebracht. Er zal training gegeven worden waardoor mensen leren wat te doen bij het uitbreken van brand, verkeersongevallen en rampen.

"Ondertussen komen de professionals aangerukt, die verder het werk doen", zegt Mario Wijngaarde, hoofd Opleidingen en Trainingen van het KBS. Tegenover Starnieuws verklaart hij dat hiermee het beleid van de brandweer omgebogen wordt. Deze aanpassing is ingegaan vanaf het moment dat minister van Justitie en Politie Edward Belfort aangaf dat het beleid van het KBS omgebogen moet worden.

Aanpassing wetgeving nodig
Wijngaarde legt uit dat er wetgeving tot stand moet komen en maatregelen genomen moeten worden om de bevolking veilig te laten voelen. De trainingen moeten erin resulteren dat de veiligheid opgevoerd wordt. "Deze aspecten behoren tot de kerntaak van het KBS en dus niet alleen het blussen van brand", stelt de brandweer-topper.

Wijngaarde zegt dat de brandweer daarom vaker op het veld te zien zal zijn om community safety te propageren. "De mensen worden onderdeel van de veiligheid, waardoor gevaarlijke situaties teruggebracht worden naar het minimale", meent Wijngaarde.
De burgers wordt alvast de elementaire zaken bijgebracht, zodat ze zich zelf alvast kunnen redden in benarde situatie en zich in veiligheid kunnen brengen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May