Sasur en SCTV tekenen licentieovereenkomst
04 Jul 2012, 19:15
foto


Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) en SCTV (45) hebben een licentieovereenkomst gesloten vandaag. Behalve programma's van CCTV (China) worden ook films en clips vertoond op de zender, waarin nummers voorkomen uit het repertoire van Sasur.

Prim Ramlal, voorzitter van Sasur, zegt aan Starnieuws dat er reeds een mondelinge overeenkomst was met SCTV. "Maar nu hebben we deze geformaliseerd", zegt hij. Er worden nu licentierechten betaald bij gebruik van muziek. SCTV is gelieerd aan de Chinese vereniging Kong Ngie Tong San. Eerder heeft Sasur ook met Rasonic radio en televisie drie licentieovereenkomsten getekend.

"Er wordt een belangrijk signaal gegeven met de overeenkomst", zegt Ramlal. Hij merkt op dat vaak geklaagd wordt dat cd's gekopieerd worden en spotgoedkoop in de supermarkt te koop zijn. "Kong Ngie Tong San toont met de overeenkomst aan dat er rechten betaald moeten worden", zegt Ramlal. "Dit is een belangrijke stap om te komen tot erkenning van auteursrechten", zegt hij. Sasur zegt dat er nog meer overeenkomsten zullen worden gesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May