Internationaal worstelgala trekt veel publiek
03 Jul 2012, 04:00
foto
Boy Roelofs uit Nederland (links) tegen Sandeep Kumar uit India. (Foto: René Gompers)


Het internationale worstelgala was een en al een demonstratie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen. Suriname, Nederland en India worstelden het in 16 'matches' uit in een haast uitverkochte Anthony Nesty Sporthal. De Nederlandse worstelaars lieten zich niet afschrikken door het overweldigende support van het Surinaamse publiek voor de eigen worstelaars. Nederland won al zijn vier wedstrijden tegen Suriname en India. Na vijf jaren heeft de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) een internationaal toernooi georganiseerd.

"Dit evenement is onderdeel van het beleid om de sport nieuw leven in te blazen", vertelt Ravin Changoer, voorzitter van de SWF, aan Starnieuws. "We hadden ook beloofd dat we het worstelgebeuren een internationaal tintje zouden geven. Het is ons gelukt om dit twee maanden na onze aanstelling waar te maken". Het nieuwe bestuur onder leiding van Changoer is in april dit jaar gekozen en organiseerde een maand later een nationaal toernooi. Een dispuut binnen de organisatie was oorzaak dat de worstelsport enkele jaren in vergetelheid was geraakt.

Genieten van show
Tot vermaak van het publiek werd er ook veel 'show' gemaakt door enkele worstelaars: van een dansje maken tijdens de strijd tot het publiekelijk uitdagen van andere vechters. Enkele worstel 'legendes' zoals Nini Harpal en Eric de Klerk ontmoetten elkaar na vele jaren weer. Een beetje emotioneel spraken zij hun waardering uit over het het evenement en toonden zich ingenomen met het niveau van de deelnemers.

Commewijne en Nickerie waren goed vertegenwoordigd en zorgden voor sensatie.
In de hoofdwedstrijden, waarbij Suriname het moest opnemen tegen Nederland stond, het publiek als één man achter zijn worstelaars. De Nederlanders bleken echter te sterk te zijn en pinden de Surinamers tot drie keer toe op de mat.

Favoriet laat het afweten
De 'main event' ging tussen Sandeep Kumar uit India en Boy Roelofs uit Nederland.
Kumar was favoriet en had het publiek achter zich. De wedstrijd eindigde echter in het nadeel van Kumar, zeer tot ergernis van het publiek. Na een gelijke stand liet de Indiër het afweten en verscheen na herhaaldelijk oproepen niet voor de derde en finale ronde. Roelofs werd uiteindelijk onder luid protest van de supporters tot winnaar uitgeroepen.

"Het publiek had meer verwacht", begrijpt Changoer het ongenoegen "maar we kunnen niet ontevreden zijn over de opkomst en de kwaliteit van de wedstrijden. Het bestuur en ook de worstelaars zijn gestimuleerd om verder te gaan".
De SWF houdt in september een toernooi in Nickerie. De nationale kampioenschappen zijn gepland voor november in Paramaribo.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May