Viering keti-koti in Nickerie had een sportief verloop
03 Jul 2012, 02:00
foto
Kranslegging bij het monument van Mahatma Gandhi.


De viering van 149 jaar keti-koti in Nickerie had een sportief karakter. De activiteiten begonnen zondag met een dankdienst in de EBG-kerk. Daarna hield de commissie 1 juli viering onder leiding van Igion Koulen de traditionele optocht die langs de monumenten van Hindostaanse en Javaanse immigratie.

Igion Koulen, de ondervoorzitter van de districtsraad Nickerie Roy Sedoc, de parlementariërs Soetimin Marsidih, Refano Wongsoredjo en Lekram Soerdjan en de gewezen parlementariërs Carmelita Ferreira en Koulesar Matai hielden een toespraak. Zij stonden stil bij de slavernij en de vele offers die er gebracht zijn. De optocht begon bij het Roblesplein en werd tegen 13.00 uur beëindigd bij Eve’s place, waar er een braderie werd gehouden.

Accent op sport
Maandag hield de organisatie sportactiviteiten. Om 16.00u startte een 7½ km snelloop. Er deden 20 lopers mee onder wie vier dames. De jongste deelnemer, Shefellio Veira, is 6 jaar en heeft de hele route uitgelopen. De oudste deelnemer is Arbajie Salim (60). De winnaar van de snelloop is geworden Shaquile Pelswijk, als tweede kwam binnen Nitesh Ramrattan en als derde eindigde Sergio Hiraman. Bij de dames eindigde Marita Esseboom als eerste, gevolgd door Carol Alspeer.

Hierna volgde de wielerwedstrijd over een afstand van 7½ km met 28 fietsers, 20 uit Wageningen en 8 van Nw. Nickerie. Als eerste eindigde bij de wielrenners Giovanni Gordon, gevolgd door Elton Vlijter en als derde finishte Floyd Gefferie. Alle drie prijzen gingen naar Wageningen. Na de wielerwedstrijd was er een boksdemonstratie van Boksschool ‘Eveready’ die het publiek terugbracht naar de goede oude tijden waar er bij elke hoogtijdag dit evenement werd gehouden. De publieke belangstelling was goed.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May