Bouterse: Argentinië wil grote ambassade opzetten
02 Jul 2012, 00:00
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse is pas terug uit Argentinië, waar hij een vergadering van Unasur heeft bijgewoond. "Argentinië wil een grote ambassade in Suriname opzetten", deelde de president tevens voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) mee op zaterdag op een partijbijeenkomst op Leiding XI A.

Bouterse zei dat Suriname midden in de belangstelling staat van de wereld. Veel landen willen hun geld hier investeren. De situatie in Europa is niet rooskleurig. Investeerders zoeken andere mogelijkheden om zaken te doen. Suriname is een optie voor hen.

Van land houden
De president haalde aan dat wetten af moeten zijn. Het moet voor de investeerder duidelijk zijn hoe de investeringswet eruit zien. Welke specifieke eisen worden er gesteld aan mijnbouw. "Suriname staat midden in de belangstelling van de wereld. Er komen grote ontwikkelingen", hield Bouterse zijn gehoor voor.

Hij merkte op dat Surinamers ook hun bijdrage moeten leveren. Er worden Chinezen aangetrokken in de bouw omdat zij voor de helft van het geld en tijd in staat zijn te bouwen. Bouterse haalde aan dat Surinamers laat komen op het werk. Dan willen ze de krant lezen en discussiëren. Daarna hebben ze honger en willen een bamie of een teloh kopen, voor ze aan de slag gaan. Hij wees erop dat deze mentaliteit moet veranderen. "We moeten niet alleen met onze mond zeggen dat we van ons land houden, maar dit tonen met daden", benadrukte Bouterse.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May