WBC wint van Inter Moengo Tapoe
01 Jul 2012, 06:00

De ploeg van WBC heeft met 2-1 van Inter Moengo Tapoe (IMT) gewonnen zaterdag. De ruststand was 1-0 voor WBC. Een verdediger van IMT hielp WBC naar de 1-0 voorsprong.

Tijdens de rust van deze ontmoeting was de ploeg van IMT het niet eens met de beslissingen van arbiter Antolo Pinas en wilde de wedstrijd niet verder uitspelen onder zijn leiding. Gerrit Niekoop van de arbiterscommissie kon de leiding van de ploeg op andere gedachten brengen, waardoor de spelers alsnog de wedstrijd uitspeelden.

De speler Lupson van WBC kreeg, direct rood, wegens het opzettelijk natrappen van een speler van IMT. Met tien man spelend wist WBC toch nog een doelpunt te scoren. Inter Moengo Tapoe kreeg met nog enkele minuten te gaan in de wedstrijd een penalty toegewezen die werd verzilverd. De wedstrijd werd in het André Kamperveen stadion gespeeld.