Antoine Brahim sluit fors contract als directeur AZP
27 Jun 2012, 06:00
foto


Sinds vorig jaar wordt Antoine Brahim getipt als de nieuwe directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Knelpunt van de benoeming was het salaris. Voor SRD 15.000 per maand ambiëren topmanagers uit de zakenwereld deze baan niet. Brahim heeft een riante positie bij het Kersten concern en heeft onderhandeld om ook fors betaald te worden voor de nieuwe job.

Starnieuws verneemt dat het contract in kannen en kruiken is. Voor ruim SRD 60.000 per maand en nog diverse emolumenten zal per 15 september Brahim het roer overnemen van Eddy Joemmankhan, die allang te kennen heeft gegeven te willen stoppen bij het AZP. Omdat er geen overeenstemming werd bereikt voor een nieuwe directeur is Joemmankhan gevraagd om nog aan te blijven.

Minister Michel Blokland wil nog niet ingaan op deze kwestie. Hoe het met de rest van de directie staat, is nog niet duidelijk. De overige directeuren hebben een salaris van SRD 10.000 en de onderdirecteuren SRD 7.500. Deze salarissen zullen ook worden opgetrokken. Het personeel van AZP heeft een salaris, vastgesteld volgens het Functie informatie systeem van de overheid (Fiso).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May