Leerkracht beroofd van halsketting; dader gevat
26 Jun 2012, 15:30
foto
Q.P. is in de kraag gevat door een eenheid van militairen en politie in Albina. (Foto: Isaak Poetisi)


Ariola Janki, die leerkracht is op de St Antoniuasschool te Galibi is kort voor 12 uur te Albina door Q.P. van haar ketting beroofd. Na zijn snode daad vluchtte de dader in het bosschage achter voj-Albina. Hij werd terstond op de hielen gezeten door omstanders, maar zag kans te ontkomen.

Militairen van de Akonto Velantie Kazerne zetten kordaat een zoekactie in, waarbij de politie zich onmiddellijk hierbij voegde. Scholieren zagen hem tijdens de les voorbij schieten. Hij kwam echter in een zwamp terecht. Hij moest vermoedelijk in alle haast terug zijn gekeerd om via het droger gelegen gedeelte van het bosschage te ontkomen. Hij werd uiteindelijk in de kraag gevat door de groep van militairen en de politie.

Hevig geschrokken
De zoekactie naar Q.P.is de bevolking van Albina niet onopgemerkt gebleven. Na de aanhouding stroomden de mensen naar het politiestation om een glimp op te vangen van de met modder besmeurde boef. Bij de klopjacht werd de ketting terug gevonden op de dader. Het publiek is blij dat Q.P. is gepakt.

"Ik was eten gaan kopen bij restaurant De Rots". Janki is troosteloos en voelt zich teneergeslagen door de beroving. Ze vertelt dat ze op slechts enkele meters van het restaurant met een bakje eten en haar tas in de hand richting de Waterkant liep. "Een goed uitziende jongeman met kort genipt haar, kwam van de tegenovergestelde richting aangelopen". Janki zegt dat de man haar voorbij liep. Hij sprak haar aan en voordat zij het door had, greep hij naar de ketting om haar hals. Zij kreeg een slag tegen haar halswervel en klaagt over pijn.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May