C-47 bundelt bonden financiële sector
25 Jun 2012, 20:30
foto
Robby Berenstein, voorzitter van C-47.


De negen bonden uit de financiële sector, die aangesloten zijn bij de vakcentrale C-47, zullen worden gebundeld. Zij zullen binnenkort een federatie vormen en krijgen alle ondersteuning van C-47.

De vakcentrale zegt dat dit plan reeds geruime tijd binnen de vakcentrale ligt, maar is nu versneld. De huidige ontwikkeling binnen de financiële sector baart de vakbeweging zorgen. C-47 merkt op dat de bundeling nodig is. De werkgevers in deze sector zijn ook gebundeld in de Bankiersvereniging en andere structuren om hun beleid uit te stippelen.

Internationale aansluiting
De bonden hebben dan ook geen andere keus om dezelfde weg op te gaan, stelt C-47. Volgens de vakbeweging de onderhandelingen die gaande zijn de monetaire stabiliteit niet in gevaar. “Er zijn zowel macro-economische en bedrijfseconomisch voldoende argumenten om dit rookgordijn dat wordt gecreëerd te weerleggen”, staat in het C-47 bulletin.

De voorzitter van C-47, Robby Berenstein, had op de jaarvergadering van de internationale arbeidsorganisatie (ILO) in Geneve over deze kwestie gesproken met de Union Network International. Bij deze internationale vakbondsorganisatie zijn ook vakbonden uit de financiële sector aangesloten. Afgesproken is dat de federatie zich zal aansluiting bij deze internationale organisatie, gevestigd in Geneve.

Ook werd C-47 aangemoedigd ook vakbonden uit andere sectoren die UNI Global Union herbergt aan te sluiten bij deze organisatie. Hiervoor komen in aanmerking de gezondheidszorgsector, de posterijen en het casinowezen, meldt het C-47 Bulletin.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May