Suralco helpt mee aan milieuvriendelijke omgeving
24 Jun 2012, 08:00
foto
Een werknemer van Suralco levert zijn afval in.


De ‘Environmental’ afdeling van Suralco LLC, heeft in verband met Alcoa Green Works 2012, de afgelopen weken het milieuaspect van afval belicht bij de employees. Greenworks is ontwikkeld door de Alcoa, met als hoofddoel mensen informatie te geven over het milieu.

De Suralco Greenworks activiteiten zijn afgesloten met een driedaagse afval event. Dit werd in samenwerking met SuWaMa (Stichting Waste Management Suriname) en ReComSur (Recycling Company Suriname NV) georganiseerd.
SuWaMa heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de participanten én geïnteresseerden te informeren over zijn werkzaamheden in Suriname. SuWaMa heeft een aantal van zijn eindproducten tentoongesteld en heeft ook verteld wat ermee gedaan kan worden. Het (wit) papier wordt lokaal recycled en verwerkt tot toiletpapier. De petflessen worden versnipperd en verpakt voor de export. In het buitenland worden nieuwe plastic producten van gemaakt.

Tijdens Greenworks zijn de Suralco employees, hun gezinnen en andere geïnteresseerden in de gelegenheid gesteld om hun papierafval en lege plastic flessen van thuis in te leveren. Tijdens dit evenement zijn er meer dan 50 kilogram aan petflessen en meer dan 300 kilogram aan oude kranten en tijdschriften opgehaald.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May