Erbarmelijke situatie OS Bomapolder 1 wordt aangepakt
24 Jun 2012, 10:00
foto
Kinderen moeten door het vieze water waden om hun lokaal te bereiken.


Leerlingen, ouders, leerkrachten en jeugdparlementariërs kunnen voorzichtig opgelucht ademhalen. Er is een begin gemaakt om de erbarmelijke situatie op OS Bomapolder 1 aan te pakken. De technische dienst van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is met herstelwerkzaamheden begonnen.

Deze basisschool verkeerde een hele tijd in een rampzalige toestand waarbij leerlingen niet naar behoren les konden volgen. Enkele jeugdparlementariërs hadden zich ter plekke georiënteerd en trokken hevig geschrokken aan de bel. ‘’De situatie is gewoon verschrikkelijk. Kinderen moeten in vies water waden naar de klas. Er is geen stromend water en de toiletten zijn allemaal kapot. Dit is de meest kindonvriendelijke school die ik heb gezien’’, zei jeugdparlementariër Rajiv Ramsahai na een oriëntatie.

Oplossing in zicht
De leiding van deze school bericht Starnieuws dat het waterprobleem intussen is opgelost. ‘’Er komt sinds de vorige week stromend water uit de kraan. Het schoolerf wordt geëgaliseerd, zodat het overtollige water gemakkelijk kan wegstromen.” De schoolleider zegt dat nog enkele werkzaamheden moeten worden uitgevoerd zoals het verzwaren van de stroomtoevoer en het vervangen van toiletten. Deze problemen zullen ook binnen korte termijn tot het verleden behoren.

Enkele ouders geven aan Starnieuws te kennen dat ze hopen dat het kindonvriendelijke klimaat, waarin deze school jaren verkeert, echt helemaal tot het verleden zal behoren. ‘’Ik ben heel blij, want ik heb twee zonen, één van vier en één van acht op de school. Die van acht weet nog hoe hij zich schoon kan houden maar de kleine heeft het heel moeilijk in de onhygiënische omgeving. Mijn zoontje is vaak ziek geworden in de regentijd’’, zegt de moeder hoopvol gestemd met de eerste tekenen van herstel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May