Moody’s verlaagt kredietstatus vijftien grote banken
22 Jun 2012, 05:00
foto


Kredietwaakhond Moody’s heeft de kredietstatus van vijftien banken en financiële instellingen verlaagd. Volgens de kredietbeoordelaar lopen deze instellingen steeds meer risico op de kapitaalmarkt.

Enkele van de grootste banken van de wereld zitten in deze groep. Moody’s verlaagde de kredietstatus van de Amerikaanse banken Bank of Amerika, JP Morgen Chase, Citigroup en Goldman Sachs. De Britse banken in deze groep zijn Royal Bank of Scotland, Barclays en HSBC, de Franse banken Crédit Agricole en BNP Paribas, de Zwitserse instellingen Credit Suisse, Societe Generale en UBS en de Deutsche Bank. Ook Royal Bank of Canada en Morgan Stanley kijken aan tegen een verlaging van hun kredietstatus.

De verlaging van de kredietstatus maakt het voor de financiële instellingen duurder om geld te lenen. Moody’s zei dat het de duidelijke intentie van overheden over de hele wereld herkend, om de steun aan de schuldeisers te verminderen. Het ratingsbureau voegde eraan toe dat zij echter de raamwerken nog niet hebben opgezet om de banken failliet te laten gaan. Sommige banken hebben een negatief vooruitzicht gekregen van Moody’s. Dat betekent dat ze binnenkort mogelijk nog een keer worden afgewaardeerd. De kredietbeoordelaar had in februari al aangekondigd dat de kredietstatus van de banken zou worden verlaagd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May