Dambreuk Coronie onder controle
21 Jun 2012, 20:30
foto
De dambreuk in Coronie.


De dambreuk die ontstaan was te Burnside in het district Coronie is nu onder controle. Het gevaar is geweken. De breuk wordt momenteel hersteld door Syntec NV. Dit zegt waarnemend districtscommissaris van het district, Wedperkash Joeloemsingh, aan Starnieuws. Deze zwampkerende dam was doorgestoken. De breuk liep over ruim vier meters.

Joeloemsingh merkt op dat de dam alvast hersteld wordt, zodat er geen calamiteiten zullen plaatsvinden. Er zullen mogelijkheden bekeken worden hoe de waterkerende dam structureel aangepakt kan worden. De dc benadrukt dat deze dam heel belangrijk is.

Duurzame oplossing
Parlementariër Remi Tarnadi (NDP/Mega Combinatie) deelt mee dat de dam zich nog in een onderhoudsfase bevindt en nog niet is opgeleverd. Volgens de volksvertegenwoordiger is de overheid samen met de aannemer bezig om duurzame oplossingen aan te dragen. “Indien het nodig mocht blijken dan zal er hulp van MNO Vervat, die in het district actief is, ingeroepen worden. Tarnadi heeft ook de aandacht van De Nationale Assemblee hiervoor gevraagd.

De volksvertegenwoordiger heeft ook gewezen op situatie van de kanalen in het noordelijke gedeelte van het kokosdistrict. Deze moeten opgeschoond en uitgediept worden, zodat het overtollige water beter afgevoerd kan worden. Tarnadi hoopt dat deze zwampkerende dam structureel aangepakt wordt, zodat het district geen problemen meer zal ondervinden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May