Boothouders Albina lijden schade door storm
21 Jun 2012, 08:20
foto
Jairmain Fanodoe probeert samen met anderen zijn gezonken korjaal weer vlot te krijgen. (Foto: Isaak Poetisi)


Enkele boothouders die de oversteek onderhouden tussen Albina en Frans-Guyana hebben verliezen geleden. De rukwinden van gisteravond hebben de aangemeerde korjalen aan de Waterkant van Albina tegen elkaar gesmakt. Andere zijn tegen de rivierdijk geslingerd.

De losgeraakte daken van de korjalen die stand hebben gehouden, zijn stille getuigen van de worsteling met de sterke golfslagen. Ook de vissers van een nabij gelegen visbedrijf moesten toezien hoe hun boten het moesten afleggen tegen het geweld van de sterke golven.

Jaimaine Fanodoe, alias 'botoman Chinieman', wiens korjaal schade heeft opgelopen moest met medewerking van anderen zijn gezonken vaartuig uit het water trekken. "Het is niet de eerste keer dat dit ons overkomt", beweert Fanodoe. Hij vertelt dat het op de Marowijnerivier vaker sprake is van zware windstoten. "Maar meestal komt dat in de namiddag voor", zegt Fanodoe. Hij stelt dat met stukjes blik hij zijn korjaal weer vlot krijgt.

Ricardo Banda (Montana), voorzitter van de boothouders van Albina, bevestigt het verhaal van Fanodoe. Hij zegt dat de wind soms erger te keer kan gaan. "In die gevallen is het haast onmogelijk onze boten aan de oever aan te meren", zegt Banda.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May