Schade storm in Galibi enorm
21 Jun 2012, 02:02
foto
De storm kwam vanuit de zee opzetten en trof Galibi als eerste. (Google Maps)


Het stormachtige weer heeft Suriname zwaar getroffen. De schade is nog niet overzichtelijk omdat op diverse plaatsen de elektriciteit ook is uitgevallen. Galibi zit in het donker, omdat de elektriciteitskabels door omvallende kokosbomen zijn beschadigd.

Kapitein Ricardo Pane, die vandaag zijn 60ste geboortedag herdenkt, verklaart tegenover Starnieuws dat de schade niet opgemaakt kan worden. "Pas in de ochtend zullen wij zien hoe ernstig de situatie is", stelt Pane. De dorpsleiding geeft aan dat er contact is geweest met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), die hulp zal bieden aan de slachtoffers.

Kapitein en parlementariër Ramses Kajoeramari die momenteel in Brazilië vertoeft voor Rio+20 conferentie, zegt zeer geschrokken te zijn van het bericht. Hij werd door zijn kinderen in Paramaribo gebeld. Ondertussen heeft hij contact gehad met Galibi. "Ik heb vernomen dat de schade enorm is", zegt Kajoeramari. Hij keert komende zaterdag naar Suriname.

Majoor Jozef Laurents, commandant van het regiment van het Nationaal Leger te Albina, deelt mee dat hij van de legerleiding reeds de opdracht gekregen om bij het krieken van de dag manschappen te sturen naar Galibi. Overste Jerry Slijngaard van het NCCR merkt op dat hij rapportage heeft gekregen van beschadiging van huizen en boten.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May