Politie houdt beroepsvaardigheden trainingen in Nickerie
20 Jun 2012, 05:30
foto
Politieagenten bezig met de training.


De politie van de gewesten Nickerie en Coronie is gestart met een tweedaagse training. Volgens gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop moeten de politieambtenaren te allen tijde inzetbaar zijn voor de gemeenschap. Zij krijgen de integrale beroepsvaardigheden training die deel uitmaakt van het pakket van de politieambtenaren.

Bij de aanstelling van de waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft hij zich beijverd om deze trainingen weer opgang te brengen. Nadat de politieman van de opleiding komt, is er bijna geen tijd meer voor dit soort trainingen. De politiechef heeft hierin verandering aangebracht. De politieambtenaren worden getraind in aanhoudingstechnieken en schietvaardigheidstrainingen.

Wapen bijna niet nodig
Het gaat om een landelijke operatie voor alle politieambtenaren. Volgens inspecteur Orlando Jacott, die belast is met de leiding van de training, zal in een later stadium ook aan lichamelijke opvoeding en communicatievaardigheden gedaan worden. Het is ook nodig dat de ressortcommandanten participeren in de training, zodat zij ook weten waarin hun personeel is getraind.

Jacott legt uit dat politieambtenaren zo veilig mogelijk met het wapen moeten kunnen omgaan en weten wanneer zij dit moeten gebruiken. “Als een politieman de aanhoudingstechnieken goed onder de knie heeft, hoeft hij bijna zijn dienstwapen niet te gebruiken”, meent Jacott.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May