Gesprekken 'open sky' overeenkomst positief
20 Jun 2012, 07:00
foto
Delegatieleider en directeur van TCT, Thelma Douglas-Pinas begroet de Amerikaanse luchtvaartdelegatie. Ambassadeur John Nay kijkt toe. Links delegatielid Gerard Brunings. (Foto: Raoul Lith)


De eerste dag van de onderhandelingen om te komen tot een 'open sky' overeenkomst met de Verenigde Staten is goed gegaan. Dit zegt delegatieleider en directeur van Transport, Communicatie en Toerisme, Thelma Douglas-Pinas aan Starnieuws. Vandaag wordt verder gegaan met de onderhandelingen.

Douglas zegt dat de standpunten dinsdag zijn uitgewisseld. In de avonduren was er weer een bijeenkomst, waarbij ook ambassadeur John Nay aanwezig was. De delegaties hopen om tijdens deze gespreksronde al een memorandum of understanding met elkaar te kunnen tekenen.

Gerard Brunings, lid van het onderhandelingsteam, zegt aan Starnieuws dat beide partijen zo snel mogelijk willen komen tot een overeenkomst. Suriname en de VS zien het belang en de wederzijdse voordelen in van een 'open sky' overeenkomst. Vandaag wordt doorgepraat met elkaar. De luchtvaartdelegatie van de VS vertrekt donderdag weer uit Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May