Brandweercampagne om brandgevaar terug te dringen
19 Jun 2012, 20:30
foto
Brandweercommandant Cecil Waal spreekt de manschappen toe. (Foto: Raoul Lith)


Het Korps Brandweer Suriname (KBS) is vandaag begonnen met het actieprogramma ‘Community Safty’. Het doel van deze activiteit is om gedragsverandering bij de samenleving teweeg te brengen. “Het streven is om de burgers de risico's en gevaren van brand te laten verminderen en zich beter te kunnen redden bij brand of andere calamiteiten”, zegt Cecil Waal, commandant van het KBS.

Bij het Community Safty programma zijn de brandweer, andere hulpdiensten en burgers betrokken. Waal zegt dat de brandweer binnenkort verschillende buurten zal bezoeken om veiligheidscontrole van gebouwen uit te voeren. Bij de huis aan huis bezoeken zullen rookmelders opgehangen worden en voorlichting gegeven worden.

Stimuleren van rookmelders
De actie wordt uitgevoerd om zoveel mogelijk huishoudens, bedrijven en scholen te stimuleren om rookmelders aan te schaffen. De brandweer zal de risico's per wijk in kaart brengen. Er wordt gericht contact gelegd met de samenleving om deze risico’s te verlagen en de brandveiligheid te vergroten. Waal zegt dat Community Safty niet zozeer over een verdergaande versterking van de brandweer gaat, maar eerder over het ontwikkelen van burgerparticipatie.

De brandweer is vandaag begonnen met simulatie oefeningen in woonwijken. Voor de komende twee weken zal het brandweer door gaan met de trainingen seksueel molest op de werkvloer, klantvriendelijkheid en voorlichting.

Gretl Wolfram
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May