Onderzoek naar dood vier verdachten begonnen
19 Jun 2012, 06:00
foto
Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


In opdracht van procureur-generaal Soebhas Punwasi is een onderzoek begonnen naar de dood van de vier verdachten, de vorige week dinsdagavond. Hoewel veel mensen het politieoptreden toejuichen, worden er ook ernstige kanttekeningen geplaatst bij het doodschieten van de verdachten. De familie van de omgekomen Errol Harryson is niet te spreken over de gang van zaken. Ook de overige familieleden treuren om hun geliefden.

Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt aan Starnieuws dat het onderzoek verricht wordt door 'Onderzoek Personeelszaken' van de politie. Verginia Harryson-Slijngard zei aan Radio 10 dat haar man niet in de auto zat die doorzeefd is. Zij zou nog iets na elf uur 's avonds met haar man via de telefoon gesproken hebben. Rond die tijd was de actie van de speciale eenheden van politie en militairen gaande. Intussen zijn de stoffelijke overschotten van Arno Urbian Burleson, Jules Balast Goddard en Kenneth Rizza Amzink vrijgegeven. Het lichaam van Harryson is nog steeds in beslag genomen door de politie.

Harde informatie
"Grote delen van het verhaal van mevrouw Harryson kloppen niet met de feiten", reageert Tjin Liep Shie op de verklaringen van de weduwe. Hij zegt dat tijdstippen en feiten niet kloppen.
"Aanvankelijk werd gemeld dat er drie doden en een gewonde waren. De ambulance werd daarom ingeschakeld. Kort daarna werd gemeld dat de gewonde intussen was overleden. Het is dus niet zo dat iemand veel later is gestorven. Dat de vrouw hem op een bepaald tijdstip heeft gesproken is mogelijk, maar dan heeft zij hem zeer waarschijnlijk eerder dan de aanhoudingsactie gesproken", blijft de politiechef erbij.

Volgens Tjin Liep Shie was Harrysson wel degelijk in het beschoten voertuig en is op de vlucht geslagen. Hij zou deel uitmaken van de bende. "Wij beschikken over uitgebreid fotomateriaal waarop Harryson samen met de andere bendeleden te zien is", zegt Tjin Liep Shie. Hij merkt op dat dat thuis bij Harryson een Toyota Mark X is aangetroffen. De vrouw zei niet te weten aan wie de auto toebehoort.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May