Overwoekerde begraafplaats wordt aangepakt
18 Jun 2012, 16:00
foto
De begraafplaats van Livorno wordt schoongemaakt. (Foto: Gretl Wolfram)


De openbare begraafplaats van Livorno aan de Botromankieweg wordt na jaren schoongemaakt. De begraafplaats was overwoekerd met struikgewas en de buurtbewoners klagen dat er af en toe dood vee op de begraafplaats wordt gedumpt. “We willen een regelmaat in de schoonmaak brengen, daarom is het belangrijk voor ons om de nabestaanden voor ondersteuning te contacten”, zegt districtsraadslid Hrishikesh Oemraw.

Deze schoonmaak geschiedt op verzoek van de ressort- en de districtsraad door de overheid. Samen met de nabestaanden en de bestuursdienst die de leiding heeft over de begraafplaats, willen zij een kostenplaatje opstellen en verdere afspraken maken. Zij zullen de bereikbare nabestaanden om een ondersteuning vragen. “De ondersteuning hoeft niet perse financiën te zijn”, zegt Oemraw, “maar kan ook pesticiden of arbeid zijn”.

Ruimen begraafplaats
Claudia Maatsen, ondervoorzitter van de ressortraad Livorno, zegt dat zij de leiding van de begraafplaats zal vragen naar de namenlijst van de overledenen. Op een aantal graven staat geen naam vermeld, maar een nummer. Met de nummers willen zij de namen van de overledenen traceren.

De ressortraad en de districtsraad willen graven die ouder zijn dan 40 jaren in samenspraak met de nabestaanden en met medewerking van de overheid ruimen. “De begraafplaats is vol en wij willen ruimte creëren voor anderen”, zegt Maatsen.

Gretl Wolfram
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May