Atjoni en Pokigron hebben waterleiding
18 Jun 2012, 12:00
foto
Op traditionele wijze is het watervoorzieningsproject in gebruik genomen.


Het bestuurscentrum Atjoni en het dorp Pokigron hebben sinds zaterdag veilig drinkwater. Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling heeft het watervoorzieningsproject te Atjoni in gebruik genomen. “Zonder veilig water kan je een gebied moeilijk tot ontwikkeling brengen”, zei de bewindsman.

Hij vindt het lastig dat vele waterprojecten niet duurzaam blijken te zijn en verloren gaan. Betterson pleit voor een bijdrage vanuit de gemeenschappen daar om de watervoorziening te beheren en in stand te houden. Ook districtscommissaris Naltus Naana van Sipaliwini (Boven-Suriname) heeft de lokale bewoners op het hart gedrukt zuinig om te gaan met water en met het waterinstallatiesysteem. “De manier waarop wij omgaan met het watersysteem zal bepalen hoelang wij van het water zullen genieten”, sprak Naana. Hij wees erop dat het commissariaat niet allen mensen moet besturen, maar ook de infrastructuur moet beschermen.

Het watervoorzieningsproject te Atjoni heeft 208 duizend euro gekost en is gefinancierd door de Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland samen met de Nederlandse ambassade. Dit project is één van de negen watervoorzieningsprojecten die de stichting samen met de Nederlandse ambassade uitvoert.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May