Rusland roept op tot eenheid en ontwikkeling land
17 Jun 2012, 20:30
foto
De nieuwe NPS-voorzitter Gregory Rusland tussen de foto's van zijn voorgangers Ronald Venetiaan, Johan Pengel en Henck Arron. (Foto: René Gompers)


Gregory Rusland, de nieuwe voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) streeft ernaar om in 2015 weer regeermacht te verwerven. In zijn 'maiden speech' legde hij de vinger op gevoelige plekken. Hij merkte op dat Grun Dyari het contact met de achterban heeft verwaarloosd. Er moet ook een evaluatie komen die moet uitwijzen welke fouten zijn gemaakt waardoor de partij terugviel naar vier zetels.

Rusland heeft geconstateerd dat de administratie van de partij niet op orde is. Hierdoor was er geen informatie beschikbaar over de juiste structuren van de partij. Deze zaken zullen aangepakt worden, waardoor er transparantie zal zijn voor iedereen. De informatie kan niet alleen beschikbaar zijn bij een afdelingsvoorzitter.

Gelederen sluiten
De nieuwe voorzitter zei dat hij een strijd heeft gevoerd die niet gemakkelijk was. Hij heeft veel over zich heen gekregen. Er zijn aanvallen gekomen en hij heeft veel slagen moeten incasseren omdat hij in de politieke arena is getreden. Hij benadrukte met succes de zaken te hebben ontzenuwd, met als resultaat dat hij gekozen is tot voorzitter van de NPS. Hij beloofde met hart en ziel de doelen van de partij te zullen realiseren, waarbij hij als eerste dank uitbracht aan de Almachtige.

Rusland merkte op dat er een heftige strijd is gevoerd naar het voorzitterschap. De campagne om de leiding is nieuw voor de partij. Hij benadrukte dat vanaf vandaag de gelederen weer gesloten zijn. De strijd is gestreden en die tijd is voorbij. Nu moet eensgezind gewerkt worden aan de partij. Hierbij zijn alle NPS'ers hard nodig. De interne structuren van de partij zullen worden versterkt, waarbij voor naar de achterban toegegaan zal worden. De mensen die de partij verlaten hebben, moeten weer terugkeren.

Jongeren
Een belangrijk aandachtspunt voor Rusland is de positie van de jongeren. Zij maken een groot deel uit van het electoraat. Binnen drie maanden moet er een professioneel instituut voor jongeren komen. zij zullen getraind worden en overal worden ingezet. De jongeren moeten in staat zijn om leeftijdgenoten te brengen naar Grun Dyari.

"De NPS heeft 65 jaar lang een cruciale rol gespeeld in de samenleving. Bij de belangrijkste ontwikkelingen in het land was de partij erbij. Die rol zal worden voortgezet", zei de NPS-voorzitter. Hij riep op tot eenheid, niet alleen binnen de NPS maar in het hele land. Mensen moeten worden gebundeld, waarbij liefde voor het land moet prevaleren. Hij wijst op het belang van de rechtsstaat, waarbij recht en wet voor iedereen moet gelden. Hij merkte op dat de NPS geen 'mofina partij' is, maar een partij waar mensen hard werken en in hun eigen onderhoud voorzien, zonder het handje op te houden. Hij hield een pleidooi waarbij elke Surinamer mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May