Al honderd gevallen van huiselijk geweld in Nickerie
17 Jun 2012, 06:00
foto
Minister Edward Belfort belegde een persconferentie in Nickerie. Links gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop. Naast de bewindsman directeur van Justitie & Politie Inez Sedney-Huijzen en wnd korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie vindt dat huiselijk geweld in Nickerie schrikbarend hoog is. De gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop heeft hem gerapporteerd dat honderd gevallen geregistreerd zijn voor dit jaar. "Dit betekent dat het probleem nog groter is, want niet iedereen doet aangifte", zei de bewindsman zaterdag op een persconferentie in Nickerie.

Er is ook geen opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld in het district. Belfort bekijkt de mogelijkheid om een pand te huren of te bouwen. "Het kan niet dat de slachtoffers niet kunnen worden opgevangen", vindt hij. Voor deze situatie zal zo snel mogelijk een oplossing worden gezocht.

De bewindsman merkte op dat veel vrouwen aangifte doen en later deze intrekken. Dit komt omdat zij afhankelijk zijn van de man die over het algemeen de kostwinnaar is. Belfort benadrukt dat huiselijk geweld serieus aangepakt moet worden. "Vele vormen van criminaliteit beginnen in huis", stelt de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May