Grootste VN-top gestart in Rio de Janeiro
13 Jun 2012, 22:00
foto
Jongens van de Paresi-stam in traditionele kleding van het Kari-Oca dorp tijdens de VN-conferentie over duurzame ontwikkeling, of Rio +20, in Rio de Janeiro. (Foto: AP)


De grootste conferentie ooit van de Verenigde Naties is vanavond van start gegaan in Rio de Janeiro, de Rio +20 conferentie over duurzame ontwikkeling. Er worden naar schatting 50.000 deelnemers verwacht. Onder hen zitten afgevaardigden van verschillende landen, milieu-activisten, bedrijfsleiders en leden van inheemse groepen. Ook een Surinaamse delegatie is vanochtend naar Brazilië vertrokken.

Het evenement duurt tot 22 juni. De laatste drie dagen van de top zullen ongeveer 130 wereldleiders in de schijnwerpers zijn met hun gesprekken. Minister van Buitenlandse Zaken, Hilary Clinton, staat aan het hoofd van de Amerikaanse delegatie. President Obama zal de Rio 20+ top naar verwachting niet bijwonen.

Braziliaanse president Dilma Rousseff was er tijdens de inauguratie in het
conferentiecentrum, een buitenwijk van Rio, waar het evenement wordt gehouden. Rio +20 is een vervolg van de milieu-top in Rio in 1992. Het doel is duurzame ontwikkeling door meer milieuvriendelijke gezonde manieren te vinden om economische groei te bereiken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May