PG: Politieoptreden is rechtmatig geweest
13 Jun 2012, 16:37
foto
Drie van de vier omgekomen bendeleden, van links naar rechts: Arno Urbian Burleson, Jules Balast Goddard (leider) en Kenneth Rizza Amzink. Van de vierde, Harrison, is er geen foto.


"Ik beoordeel het politieoptreden als rechtmatig. Dit is ook mijn verantwoordelijkheid om na te gaan hoe het politieoptreden is geweest. Dit antwoordde procureur-generaal (pg) Soebhas Punwasi vanmiddag op vragen van journalisten tijdens een persconferentie. De vier bendeleden die gedood zijn door politiekogels, bleken niet gewapend te zijn. Er zijn geen wapens aangetroffen.

Punwasi legde uit dat deze verdachten in beeld zijn gekomen, nadat een reeks gewelddadige berovingen hebben plaatsgevonden. Zij hebben ernstige strafbare feiten gepleegd, waarbij vuurwapengeweld is aangewend. "Als je een plan uitzet om hen aan te houden, dan houd je rekening met alles", benadrukte de pg.

Bekend om vuurwapengeweld
"Bij alle berovingen die zij gepleegd hebben, is er vuurwapengeweld aangewend. De politie heeft als taak om de criminelen aan te houden. En bij die aanhouding wordt overwogen om welke type personen het gaat. Er is getracht om de auto tot stilstand te brengen. De bendeleden weigerden dat. Een van de mannen is nog drie honderd meter van de auto aangetroffen. Ook hij liet het leven. Tjin Liep Shie bleef erbij dat al de zaken in acht nemend, er geen buitensporig geweld is gebruikt in deze zaak.

Drie van de bendeleden die de dood hebben gevonden, zijn eerder in aanraking gekomen met de politie. Zij waren ook gefotografeerd, zoals dat gebruikelijk is bij de politie. De namen en foto's van de hen zijn prijsgegeven door het Korps Politie Suriname. Het gaat om Arno Urbian Burleson, Jules Balast Goddard (bendeleider), Kenneth Rizza Amzink en Harrison. Zijn voornaam is nog niet bekend.
De leeftijden van de mannen varieert tussen 25 en 45 jaar.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May