NPS Coronie ontkent omkopen onderafdelingen
13 Jun 2012, 06:30
foto
Kenneth Bruining, voorzitter afdeling Coronie van de NPS.


Kenneth Bruining, voorzitter van de afdeling Coronie van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft dinsdagavond diepgaand vergaderd met de onderafdelingen. Uit niets blijkt dat mensen zijn omgekocht, zegt Bruining, die gepensioneerd is als gewestelijke politie commandant, aan Starnieuws.

Bruining was wegens familieomstandigheden niet in het land toen de vergadering werd gehouden, waarbij een keuze gemaakt moest worden tussen de voorzitterskandidaten Ivan Fernald en Gregory Rusland. Van de drie onderafdelingen hebben twee voor Rusland gestemd en één koos voor Fernald.

Geruchten omkoping
Er zijn hardnekkige geruchten over dat mensen zijn omgekocht. De partijleiding zal een onderzoek instellen naar deze geruchten. Bruining zegt dat iedereen welkom is om te onderzoeken. "Ik ben gerust, want ik heb me ervan kunnen overtuigen dat het niet zo is. Ik zou het ook heel erg vinden als iemand omgekocht zou worden", zegt Bruining.

De voorzitter van de afdeling Coronie merkt op dat twee van de drie onderafdelingen de kandidatuur van Rusland hebben ondersteund. Een had weer de steun aan Fernald toegezegd. Later besloot de onderafdeling toch op Rusland te stemmen. "De situatie is niet gewijzigd", merkt Bruining op. Hij vindt het jammer dat geruchten de wereld ingestuurd worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May