Kinderen Klaaskreek missen school door gebrek aan buskaart
12 Jun 2012, 11:05
foto
Leerlingen en hun ouders te Klaaskreek.


Kinderen uit Klaaskreek die op voj Brokopondo zitten, zijn vandaag uit de schoolbus gezet. Zij hadden geen buskaart, waardoor de chauffeur volgens de regels hen niet vervoerd heeft. Ouders zijn gebelgd over de situatie. Zij vinden dat de kinderen gedupeerd zijn. Vandaag moesten zij repetitie maken.

Districtsraadslid Oltie With van Brokopondo zegt aan Starnieuws het erg te vinden dat de kinderen niet naar school zijn gegaan. Hij heeft de kinderen en ouders opgevangen. Ouders die graag een oplossing willen, zeggen dat de buskaart gekocht moet worden bij de chauffeur. Die had aanvankelijk geen kaarten bij zich, waardoor er gelijk voor drie maanden betaald moest worden. Een buskaart kost SRD 2.50 per maand.

Structurele oplossing
Antonius Pokie, schooldirecteur van voj Brokopondo is ook coördinator van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) in het district. Hij zegt aan Starnieuws dat ouders in feite de buskaart bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling moeten kopen. De bushouder in het district heeft de ouders een genoegen gedaan om de kaarten voor hen te kopen.

"Er moet een structurele oplossing komen. Nu er geen kaarten waren, is het ook niet de schuld van de bushouder. Ik heb een voorstel uitgewerkt dat vanaf oktober zou moeten gelden", zegt Pokie. Hij vindt dat de buskaarten via het districtscommissariaat en de kantoren van bestuursopzichters verkocht moeten worden. Dit kan in het Brokopondocentrum, Brownsweg en Klaaskreek. "Dan hebben wij deze problemen niet meer", zegt hij.

Repetitie inhalen
Pokie zegt dat hij al het besluit heeft genomen dat de leerlingen die niet vervoerd zijn, morgen de repetitie kunnen inhalen. Hij heeft intussen ook met de chauffeur van de bus een onderhoud gehad. Afgesproken is dat de kinderen morgen gewoon vervoerd zullen worden.

Ook aan de ouders is te kennen gegeven dat ze ervoor zorg moeten dragen dat de kinderen een buskaart hebben. Kenneth Themen, voorzitter van de OBS, zegt aan Starnieuws dat hij het erg vindt dat de leerlingen hun school hebben moeten missen. "De chauffeur moet de kaarten controleren. Kinderen die na de vijfde van de maand niet over een buskaart beschikken, moeten uit de bus worden verwijderd", zegt hij. Themen is blij dat deze kwestie door coördinator Pokie op keurige wijze is opgelost.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May