Achtste finales schoolsport voetbal begonnen
12 Jun 2012, 02:00
foto
OS Devisbuiten in witte shirt en blauwe broek tegen de Axelschool. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


De achtste finales van de regiokampioenschappen zijn maandag met twee voetbalwedstrijden begonnen in het Willebrod Axwijk sportcentrum. De schoolsportwedstrijden wordt uitgevoerd onder supervisie van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De jongens van de Axelschool, de meisjes van O.S. Marowijne 1, de S. Rambaran Mishre school en OS 2 Meerzorg hebben alvast een finaleplaats veroverd.

Bij de jongens gelukte het regio 5 kampioen de Axelschool te winnen van regiokampioen 2 OS Devisbuiten met 6-4 na een ruststand van 5-2. De doelpunten van de winnende school staan op naam van Orson Vrede (3x), Sievarello Sylvester, Doniel Gravenbeek en Chevello Pengel. Bij OS Devisbuiten werden de goals gemaakt door Azies Saino.

Bij de meisjes ging OS Marowijne 1 met de overwinning ervandoor. Gespeeld werd tegen de St. Lidwinaschool. Eindstand 3-2, ruststand 3-1. Doelpuntenmakers van OS Marowijne 1: Rachel Mormon (2x) en Chimele Landbrug en bij de St. Lidwinaschool waren het Emeraldy Vreden en Melunga Sana.

In het Letitia Vriesde Stadion te Coronie kwamen tegen elkaar uit de meisjes van O.S. Mariënburg en S. Rambaran Mishre school. De ruststand was 1-1 en de eindstand 2-4.
Bij de jongens van OS 2 Meerzorg tegen Paradise was de ruststand 2-0 en de eindstand was 4-0.

Het onderdeel voetbal wordt vandaag voortgezet, meldt de voorlichting van Sport- en Jeugdzaken. De winnaars komen komen op 19 juni in het Franklin Essed Stadion uit voor de landelijke titel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May