Caricom Jeugdambassadeurs evalueren programma
11 Jun 2012, 19:20
foto
Caricom jeugdambassadeur Raynell Fraser.


Het lukt niet in alle Caricomlanden om het jeugdambassadeursprogramma uit te voeren, zoals overeengekomen. Vooral de communicatie is een probleem. Jongeren uit de regio moeten meer betrokken worden bij nationale vraagstukken en uitwisseling van cultuur.

29 ambassadeurs van dertien lidlanden zijn aanwezig om over het programma te discussiëren. Dit wordt geëvalueerd en waar nodig aangepast. Op deze vergadering zal blijken hoeveel van de actiepunten zijn gerealiseerd. Vandaag is de driedaagse vergadering begonnen in Hotel Torarica.

Slechte communicatie
De communicatie tussen de jeugdambassadeurs onderling liet veel te wensen over zegt Raynell Fraser, Caricom jeugdambassadeur van Suriname. Hier is intussen verandering in gekomen. “Nu wordt er haast elke dag via Skype of Facebook gecommuniceerd. Toch is het belangrijk minimaal één keer per twee jaren social meetings te organiseren”, vindt Fraser.

Minister Ismanto Adna (Sport- en Jeugdzaken) is ingenomen over de wijze waarop de jeugdambassadeurs in Suriname bezig zijn. Daarom is het land uitgekozen om deze conferentie te organiseren. Het doel van deze conferentie is om het Caricom jeugdprogramma te herschrijven. Ook krijgen de ambassadeurs de gelegenheid elkaar beter te leren kennen en vaardigheden op te doen.

Goed functioneren
Fraser zegt dat de jeugdambassadeurs goed moeten kunnen functioneren binnen hun gemeenschap. Nagegaan wordt hoe het programma heeft gewerkt en wat aangepast moet worden.

Volgens Dwayne Gutzmer, Caricom jeugdambassadeur van Jamaica, moet er kritisch gekeken worden naar het program dat nu uitgevoerd wordt. Het programma geldt voor een periode van drie jaar, waarbij verschillende maatschappelijke problemen opgelost dienen te worden, die te maken hebben met jongeren.

Gretl Wolfram
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May