Tweespalt binnen NPS Marowijne over kandidaat-voorzitters
12 Jun 2012, 03:00
foto


Binnen de afdeling Marowijne van de Nationale Partij Suriname (NPS) is een hevige strijd gaande over de verkiezing van de voorzitter van de partij, zondag. Afdelingsvoorzitter Hugo Bron en ondervoorzitter David Koyna staan achter Ivan Fernald, terwijl secretaris Ronald Lith en acht andere bestuursleden van Marowijne zich achter kandidaat-voorzitter Gregory Rusland scharen.

Lith zegt aan Starnieuws dat het bestuur van de afdeling vrijdag heeft vergaderd. De voorzitter en ondervoorzitter waren afwezig. Van de veertien bestuursleden waren er negen aanwezig. Zij zijn voor Rusland. Bron merkt op dat niet met hem afgestemd is om deze vergadering te beleggen. Hij is in Frans-Guyana in verband met familieomstandigheden.

Belangen spelen
Over en weer beschuldigen de bestuursleden elkaar van behartigen van enge persoonlijke en zakelijke belangen. Koyna merkt op dat hij via een omweg uitgenodigd is voor de vergadering, terwijl "iedereen weet dat ik in elk geval op de muloschool waar ik les geef te bereiken ben. Anders op mijn huisadres". Hij zegt de ontwikkelingen af te wachten.

Lith merkt op dat het besluit bij meerderheid is genomen. Het hoofdbestuur is schriftelijk hierover geïnformeerd. Drie bestuursleden zijn gemachtigd om zondag namens de afdeling te stemmen. "Wij vinden dat het besluit van de meerderheid moet worden gerespecteerd", zegt Lith.

Donderdag vergadering
Bron zegt dat hij donderdagavond een vergadering belegt met de onderafdelingen van Marowijne. Die vergadering wordt gehouden op de muloschool van Moengo. "Dan zullen wij bepalen op wie wij zondag zullen stemmen. Ik erken de vergadering die belegd is niet. Dat is geen rechtmatige vergadering", meent Bron.

Lith merkt op dat hij niks weet van een vergadering donderdag. "Ik ben de secretaris, dus ik zou die vergadering moeten uitschrijven. En waarom wordt er op de school vergaderd. Als je voorzitter bent van de afdeling, dan kan je toch gewoon in het NPS-centrum op Moengo vergaderen", merkt Lith op. Hij zegt dat er grote problemen zullen ontstaan als het hoofdbestuur het besluit dat genomen is, niet accepteert.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May