Documentaires oceaanonderzoeker Jacques Cousteau
11 Jun 2012, 01:00
foto
Jacques Cousteau


Vandaag wordt de 102e geboortedag van de Franse oceaanonderzoeker Jacques Cousteau herdacht. Green Heritage Fund Suriname vertoont samen de Franse ambassade en WWF Guianas twee documentaires van deze filmer. De voorstelling is in TBL cinemas. Dit meldt Green Heritage Fund Suriname in een persbericht.

Jacques Cousteau werd geboren op 11 juni 1910 en stierf op 25 juni 1997 op de leeftijd van 87 jaar. Cousteau was een Franse marineofficier, verkenner, natuurbehouder, filmer, vernieuwer, wetenschapper, fotograaf, auteur en onderzoeker die de zee bestudeerde en alle levensvormen die in het water voorkomen.

Aandacht voor oceanen
Hij richtte de Cousteau Society op, een internationale organisatie die bewustzijn promoot en de publieke opinie probeert te keren tegen oceaanvervuiling. Het meest belangrijke werk dat hij deed waren de producties die hij maakte en schreef voor televisie, die wereldwijd mensen bewust maakten over onderwerpen zoals de natuurlijke schatten van de oceaan en de gevolgen van vervuiling.
Wereldwijd wordt deze dag herdacht en wordt er aandacht gevraagd voor de oceanen door mensen die op die dag een rode muts dragen.

De voorstelling zal worden voorafgegaan door een korte inleiding van
de Franse ambassadeur Joël Godeau, Green Heritage Fund Suriname en Dominiek Plouvier van WWF Guianas.

Voor gratis kaarten voor de voorstelling kunt u bellen naar 402758, Green Heritage Fund Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May