Surinaamse Karate College reikt certificaten uit
10 Jun 2012, 23:00
foto
De geslaagden van het Surinaamse Karate College.


Het Surinaamse Karate College heeft aan 36 studenten een certificaat uitgereikt voor hun optimale prestaties. De karate examens zijn op 20 december 2011 afgenomen door de Senseis: Jeffrey Wong, 6e dan en Guy Low, 5e dan bijgestaan door Gayandra Oedayraysingh Varma, 2e dan. De uitreiking kon pas zaterdag plaatsvinden omdat de certificaten helemaal uit Canada moesten komen.

Suriname is lid van de Internationale Karate Daigaku (IKD) organisatie. In Suriname wordt deze organisatie vertegenwoordigd door sensei, Gayandra Oedayraysingh Varma, die de leiding heeft van de Surinaamse Karate College. Hij besprak het vakkenpakket, waaronder het syllabus dat als handleiding wordt gebruikt door alle IKD lidlanden en waarin strikte en verplichte richtlijnen zijn aangegeven voor les, examen en evaluatie van prestaties.

“Large scale funding for a non Olympic sport in and Olympic games year is very hard to come by. Wij kunnen de SRD 7000 per atleet niet opbrengen om af te reizen naar Toronto Canada om te participeren aan de wereldkampioenschappen van 3 tot 12 juli 2012”, zegt de vertegenwoordiger van de IKD in Suriname. De volgende examenronde is gepland na de wereldkampioenschappen tegen medio juli 2012.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May