Onenigheid te plantage Onoribo over uitstel verkiezing
09 Jun 2012, 04:00
foto
De kandidaten van lijst 2. Van links naar rechts: Gregory Rijssen (woordvoerder), Gilbert Blanker voorzitter Onoribo Siri), Hesdy Ommen (kandidaat voorzitter), Henry Renfurm (kandidaat penningmeester), Justus keizerweert (kandidaat secretaris).


De vrede van Onoribo in Para heeft zes maanden stand gehouden, nadat president Desi Bouterse had bemiddeld. Er zou vandaag, zaterdag, verkiezing worden gehouden voor een nieuw bestuur van de vereniging Onoribo. Door enkele sterfgevallen heeft de verkiezingscommissie onder leiding van Siegfried Zebeda besloten de verkiezing uit te stellen.

Woordvoerder Gregory Rijssen van lijst 2 zegt donderdag via de media te hebben vernomen dat de verkiezing van 9 juni niet doorgaat. "Zeer tot ons spijt moeten wij constateren dat het proces niet op de juiste manier wordt gevolgd. Het kan niet zo zijn dat verkiezingen die meer dan zeven jaren op zich hebben laten wachten, twee dagen voor de aanvang worden uitgesteld. Dit vinden wij ongehoord en niet getuigen van goed bestuur. Het zorgt voor verwarring onder de erfgenamen van plantage Onoribo", zeggen de kandidaten van lijst 2 in een persbericht.

Onaangenaam verrast
Zebeda om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws onaangenaam verrast te zijn met het persbericht. "Er is niet met mij afgestemd. Ik distantieer me ervan. De verkiezingscommissie komt zaterdagavond weer bij elkaar. Een groep mensen dat niet eens lid is van de vereniging maakt een heleboel lawaai. Ik zal met de statuten in de hand stellen dat zij geen recht hebben om mee te doen aan de verkiezingen. Dan kunnen ze naar de onafhankelijke rechter gaan", zegt Zebeda.

Hij legt uit dat het traditie is om een rouwperiode van zes weken in acht te nemen. "De afgelopen dagen zijn zes tot zeven mensen van de plantage gestorven. Ik heb voorgesteld om de verkiezingen tot 7 juli uit te stellen. Ik begrijp niet waarom daarvan zo een probleem wordt gemaakt", voert Zebeda aan. Lijst 2 is van plan zaterdag naar de plantage te gaan en samen met andere erfgenamen hun ongenoegen te laten blijken over de wijze waarop omgesprongen wordt met de verkiezingsdatum. Zebeda zegt niet onder de indruk te zijn van de oproep. Hij denkt niet dat mensen gehoor hieraan zullen geven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May