MDG jeugdambassadeurs besteden aandacht aan leefmilieu
08 Jun 2012, 19:00
foto
First Lady Ingrid Bouterse op de Buchnerschool. (Foto: Sushma Biere )


‘Een schoon milieu, begint bij mij’. Met deze slogan willen Faizal Abdoelghafoer en Shyreeta Tilborg, Millennium Development Goals (MDG) jeugdambassadeurs, een duurzaam leefmilieu, helpen realiseren. Op de Buchnerschool zijn vandaag vier tonnen geplaatst die bestemd zijn voor petflessen.

Abdoelghafoer vertelt dat er voor de Buchnerschool is gekozen omdat er in de buurt onverantwoordelijk met vuil wordt omgegaan. Abdoelghafoer en enkele van zijn teamleden wonen in de omgeving. “Ook al komt de vuilniswagen vijf keren per week, het zal toch niet helpen. Petflessen zijn de voornaamste oorzaak voor het onderwater lopen van het gebied bij de geringste regenval. Daarom hebben wij een project geschreven, voor de aanpak van dit probleem”, zegt de jeugdambassadeur.

Jongeren bewust maken
Gekozen is voor de scholieren van Buchnerschool, omdat de bewustwording bij jongeren aangescherpt moet worden. De tonnen worden vandaag geplaatst en over drie weken worden de flessen opgehaald om het verder te laten recyclen en te verwerken”, laat de MDG jeugdambassadeur optekenen.

First Lady, Ingrid Bouterse-Waldring, minister Ismanto Adna en directeur John Sandriman van Sport- en Jeugdzaken, jeugdparlement voorzitter Derryl Boetoe en overige genodigden zaten samen met de kleuters en leerlingen kennis op te steken van de presentaties van de MDG officiers. Ook zijn er tien leerlingen uitgekozen door de MDG officiers om erop toe te zien, dat hun medeleerlingen hun afval in een ton gooien. Zij kregen een herkenningsvest en een presentje van de MDG officiers.

Integrale aanpak
Dit project is gefinancierd door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. “Alle initiatieven van de jeugd die een bijdrage leveren aan de vooruitgang van Suriname, zullen wij ondersteunen. Er moet wel een integrale aanpak komen en niet dat wij een symptoom van dit probleem oplossen. Indien wij niet die hele keten in kaart brengen, kunnen wij de knelpunten niet aanpakken en hebben wij na een tijdje weer dezelfde problemen”, vindt de bewindsman.

De First Lady maakte de schoolleiding en de kinderen blij door te stellen dat zij zal zorgen voor een speeltuin of mediatheek, indien zij na een paar maanden merkt dat het met de afvalverwerking goed gaat op de school. “Ik wil de kinderen op zo een manier stimuleren om werkelijk verantwoordelijk om te gaan met afval”, zegt de echtgenote van de president. Volgens schoolleider Nadia Mettendaf, is het hebben van een mediatheek prioriteit voor de school.
Na het officieel gedeelte genoten de kinderen van fruit en stroop, terwijl de artiesten Donavey en Payton zorgden voor de muzikale omlijsting. Het geheel werd feestelijk afgesloten en alle gebruikte petflessen werden gelijk in de nieuwe ton gedeponeerd.

Sushma Biere
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May