FTeW en FMijW domineren Adek Games
08 Jun 2012, 11:00
foto
Spelmoment veldfinale. (Foto: Fharjaz Abdoeljamil)


De Adek Games van dit jaar worden wederom gedomineerd door de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) en Maatschappij Wetenschappen (FMijW). Van de vijf finales die vandaag gespeeld worden, staan de twee faculteiten in vier tegenover elkaar. De enige andere finale is bij vrouwenzaalvoetbal, waarin de Medische en Technologische dames tegen elkaar zullen uitkomen. De voorrondes van de zaalsporten van de Adek Games zijn donderdag afgelopen. De finales worden in de Anthony Nesty Sporthal gespeeld.

Uitslagen
De Adek Games zijn afgelopen zaterdag van start gegaan. Het onderdeel atletiek werd als eerst beoefend door de drie faculteiten. Op dit onderdeel is FTeW kampioen geworden, de jongens van FMijW werden semi-kampioen en FMeW eindigde op de laatste plaats.
Op dezelfde dag werden de voorrondes voor de denksporten gespeeld. De finales hiervan zijn woensdag afgewerkt in het Vereniging Officiers Sociëteit (VOS). De finale bij dammen ging tussen FMeW en FMijW en zat vol spanning. Uiteindelijk wisten de medische studenten met 3-2 te winnen van hun collega’s.

Minder spannend ging het aan toe bij de schaakfinale. Deze ging tussen FTeW en FMeW. FTeW stak met kop en schouders uit boven FMeW en won de wedstrijd met 4.5-0.5. Bij het laatste onderdeel in de reeks van denksporten: troefcall werd FTeW kampioen, FMeW semikampioen en de laatste plaats ging naar FMijW.

Zwemmen, slag- en voetbal
Het onderdeel zwemmen werd gehouden in het zwembad van het VOS. FTeW bewees over betere zwemmers te bezitten en won dit onderdeel. De 2e plaats ging naar FMijW en op de 3e plaats eindigde FMeW.
Slagbal werd afgewerkt op woensdagochtend in het Emile de La Fuente sportcomplex. De dames van maatschappij trokken aan het langste eind en gingen met de eerste plek vandoor. FTeW wist de laatste partij van FMeW te winnen en werd tweede.

De finale van veldvoetbal ging tussen FTeW en FMijW en is op donderdag gespeeld. De jongens van Maatschappij waren zowel aanvallend als defensief sterker en wonnen de wedstrijd met 3-1.
Vanmiddag worden er vanaf 4 uur de finales van de zaalsporten afgewerkt.

Schema voor vandaag:
Volleybal finale (dames): FTeW – FMijW
Volleybal finale (heren): FMijW - FTeW
Basketbalfinale: FMijW – FTeW
Zaalvoetbalfinale (dames): FTeW – FMeW
Zaalvoetbalfinale (heren): FMijW – FTeW

Het laatste onderdeel van de sportweek is beachvolleybal en wordt zaterdagochtend op het Telesur-complex gespeeld. De Adek Games wordt die avond afgesloten met de fuif in Touche.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May