Freddy Kruisland: Grappenmakers in DNA schandalig bezig
08 Jun 2012, 10:00
foto
Freddy Kruisland, raadsman van DSB Bank


De raadsman van De Surinaamsche Bank, Freddy Kruisland, vindt dat grappenmakers in De Nationale Assemblee de laatsten moeten zijn die de rechterlijke macht bespreken. Hij zegt dat de assembleeleden een totaal verkeerd beeld van de zaak hebben gegeven rond een ex-medewerkster van de bank en juridische processen die gaande zijn.

"Mevrouw Carol Matroos is in 2005 om dringende redenen ontslagen door de bank. Zij is naar de rechter gestapt. In 2009 is er een uitspraak gekomen in deze zaak. De rechter oordeelde dat de werkneemster een fout heeft gemaakt door de regels van de cao te overtreden. Maar het ontslag vindt de rechter onredelijk, omdat er ook andere maatregelen getroffen konden worden", zegt Kruisland aan Starnieuws. Deze kwestie was gisteren onderwerp van gesprek tijdens de ingekomen stukken. Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) kaartte de zaak aan, omdat er een brief binnengekomen was van Matroos. Hij kreeg bijval van coalitiegenoten. Rabin Parmessar zei dat "er grappenmakers zijn in de rechterlijke macht".

Afkoopregeling
De raadsman van de bank zegt dat gesprekken zijn gevoerd voor een afkoopregeling, want de directie wilde Matroos in geen geval weer in dienst nemen. Toen er geen overeenkomst werd bereikt over de afkoopregeling, heeft de bank de rechter gevraagd om een bedrag vast te stellen. In april 2012 heeft de rechter bepaald dat de afkoopregeling SRD 100.000 moest zijn. Verder heeft zij nog SRD 65.000 tegoed aan salaris.

"Zonder dat de bank er iets mee te maken had, is de huisbaas van mevrouw Matroos naar de rechter gestapt. Nog een andere schuldeiser heeft een zaak aanhangig gemaakt. Er is beslag gelegd op haar tegoeden bij de bank", zegt Kruisland. Hij benadrukt dat hierdoor er geen uitbetaling kon plaatsvinden. Kruisland zegt op vragen van Starnieuws dat zijn collega Clive Lachman van hetzelfde advocatenkantoor Lim A Po met deze zaak bezig is. "Ik ben niet op de hoogte van elke zaak waarmee mijn collega's bezig zijn", beweert Kruisland.

19 juni verdere behandeling
Kruisland deelt mee dat op 5 juni de zaak voorgegaan is. De directie van de bank heeft zich uitgelaten hierover. DSB is bereid de SRD 100.000 uit te betalen en SRD 65.000 in te houden omdat de schuldeisers beslag hebben gelegd op de tegoeden van Matroos, zegt Kruisland. Op 19 juni moet Frank Truideman, raadsman van Matroos antwoorden.

"De grappenmakers in De Nationale Assemblee maken juist handelingen van moordverdachten straffeloos en dan komen zij op een schandalige wijze de rechterlijke macht en andere instellingen bespreken. Zij scheppen rotzooi met wetten en hangen nu de moraalridders uit", zegt Kruisland verontwaardigd. Hij vindt dat de zaak compleet uit zijn verband is gehaald door assembleeleden. "Alles in deze zaak gebeurt op basis van de rechtsregels", voert de advocaat aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May