Joyce Abdoellakhan overhandigt bewijs bedreiging aan politie
08 Jun 2012, 00:00
foto
Programmamaker Joyce Abdoellakhan overhandigt een cd met bewijsmateriaal aan de politie Latour. (Foto: Raoul Lith)


Programmamaker en verslaggever Joyce Abdoellakhan heeft de politie van het bureau Latour bewijsmateriaal overhandigd, waaruit blijkt dat zij met de dood is bedreigd door een beller. De man zei dat ze 'teveel lult met de amnestiewet'. Er moeten huurmoordenaars op haar afgestuurd worden om haar te 'killen'.

Abdoellakhan is uitvoerig gehoord door een politiefunctionaris. Zij heeft een cd met de bedreiging die zondag is geuit op radio Sangeet Mala tijdens het opbelprogramma 'Op weg naar een beter Suriname', afgegeven aan de politie. In dat programma liet zij een interview horen van André Misiekaba, topper van de Nationale Democratische Partij. Toen vond Misiekaba over de 8 decembermoorden dat het recht zijn beloop moest hebben. Hij stelde dat zijn voorzitter Desi Bouterse zelf om een onderzoek heeft gevraagd en dat de rechter een uitspraak zal doen. De journalist merkte op dat de politicus, intussen parlementariër, nu een van de indieners is van de amnestiewet en een heel andere taal spreekt.

Diepgaand onderzoek
Starnieuws verneemt dat de recherche ingeschakeld zal worden om het onderzoek verder te leiden. De man die belde in het 'live opbelprogramma' zei dat hij David heet. Het telefoonnummer is eveneens geregistreerd. Abdoellakhan hoopt dat de dader snel zal worden opgespoord door de politie. Zij wijst er op dat ook collega Gail Eijk van Apintie is bedreigd, maar tot nu toe is er geen resultaat van dat onderzoek bekend.

De voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten, Wilfred Leeuwin, vindt het belangrijk dat de daders in beeld worden gebracht. Journalisten moeten hun werk vrijelijk kunnen doen. Er moet een ferm standpunt ingenomen worden tegen elke bedreiging. Hij is blij dat in beide gevallen aangifte is gedaan, want dan kunnen de justitiële autoriteiten hun werk doen. Leeuwin hoopt dat er in deze zaken gauw klaarheid wordt gebracht.
Advertenties

Tuesday 27 September
Monday 26 September
Sunday 25 September