Parlementariërs pisnijdig over late aanvang vergadering
07 Jun 2012, 15:15
foto
De Nationale Assemblee is na anderhalve maand vandaag weer bijeen.


Parlementariërs van het Nieuw Front en ook Carl Breeveld van de DOE-fractie zijn pisnijdig over de late aanvang van de openbare vergadering van vandaag. De vergadering was voor half 12 uitgeschreven. Daarvoor was er een huishoudelijke vergadering die om 13.00 uur was afgelopen.

In de openbare vergadering moet de bloedvoorzieningswet in behandeling worden genomen. Toen om 14.00 uur eindelijk de openbare vergadering aanving, zei assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons dat de vergadering laat is begonnen omdat er enkele ontwikkelingen waren tijdens de huishoudelijke vergadering. Wat die ontwikkelingen zijn heeft Simons niet aangegeven.

Geïrriteerd
Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP) die om 13.30 zeer geïrriteerd was, verliet de vergadering. De zaal uitlopend zei hij dat hij heel veel andere dingen nog te doen heeft dan te wachten op een vergadering die allang had kunnen beginnen. De parlementariër zegt dat er inderdaad gewacht werd op een brief van president Desi Bouterse over de ontwerpwet die niet volledig zou zijn. Daarnaast werd ook gewacht op een rapport van de commissie van rapporteurs die verslag moest doen over haar bevindingen over het ontwerp

Volgens Rathipal hadden beide stukken al geruime tijd het parlement bereikt. Breeveld en Rathipal vinden dat er altijd iets kan zijn waardoor de vergadering later begint. Zij benadrukken echter dat het ongehoord is dat alles en iedereen wacht op de aanvang van de openbare vergadering zonder dat vanuit de leiding iets wordt gezegd. Breeveld vindt dat het gaat om kostbare tijd.

Veel ongerief
Ook andere parlementariërs morden en vonden dat de vergadering alvast had kunnen aanvangen. Van de coalitie hadden 26 personen de presentielijst getekend. Ook de oppositie had de presentielijst ondertekend. Er was dus quorum.

De regering was ook vertegenwoordigd sinds half 12. Buiten op het terrein en in de wachtruimten waren tal van deskundigen en journalisten aanwezig die wachtten op het aanvangen van de vergadering. Het parlement is vandaag na bijkans anderhalve maand weer in openbare vergadering bijeen gekomen. Als eerste werden de ingekomen stukken behandeld. Om kwart over drie was dit agendapunt nog aan de orde, waarvoor een uur is uitgetrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May