DNA-leden gaan uitdaging dc Marowijne aan
07 Jun 2012, 13:00
foto
Parlementariër Marinus Bee in gesprek met een afvaardiging van de actievoerende Papatam bewoners in het Nucleuscentrum in Albina.


De parlementariërs Marinus Bee (A Combinatie/Abop) en Ramses Kajoeramari⁠ (Mega Combinatie/NDP) zullen de uitdaging van districtscommissaris Theodorus Sondrejoe ter harte nemen. De van Marowijne dc verklaarde woensdagmiddag, na het bereiken van het akkoord met de actievoerders van Papatam, tegenover Starnieuws dat de DNA-leden achter de uitvoering van het akkoord moeten zitten.

De dc sprak zijn erkentelijkheid uit over de positieve bijdrage van parlementariër Bee. Het assembleelid zegt aan Starnieuws dat hij met evenveel verve zich zal inzetten om de leef- en woonomstandigheden van de bewoners te verbeteren. "Dit geldt ook voor de afspraken met de regering over de structurele verbetering van de wegsituatie naar Papatam." De regering heeft beloofd binnen twee weken de werkzaamheden in twee weken te starten.

Nauwlettend volgen
Bee heeft vanaf het begin zich ingezet om acties in goede banen te leiden en te komen tot een bevredigende oplossing voor de actievoerders. De volksvertegenwoordiger gaat ervan uit dat de regering de gemaakte nakomt. "Zolang dat het geval is, zal ik altijd mijn bijdrage leveren", zegt Bee. Hij benadrukt daarbij de zaak nauwlettend te blijven volgen en te begeleiden.

Kajoeramari zegt dat hij als volksvertegenwoordiger vaker dit probleem heeft aangekaart bij de verantwoordelijke autoriteiten. Hij heeft vorig jaar een bijdrage geleverd en een technisch team van Openbare Werken (OW) naar het gebied begeleid. Hij geeft aan dat vandaag tijdens de assembleevergadering hij de kwestie Papatam zal aankaarten. Kajoeramari memoreert dat tijdens de laatste begrotingsbehandeling hij al aandacht heeft gevraagd voor de netelige wegsituatie en de isolatie van de bewoners.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May