Medewerkers zullen archief helpen professionaliseren
06 Jun 2012, 15:00
foto
De geslaagden met hun diploma voor het gebouw van het Nationaal Archief Suriname. (Foto: Raoul Lith)


Zeventien medewerkers van diverse ministeries hebben de eenjarige opleiding Documentatie, Informatie Voorziening (DIV 1) afgerond. Zij ontvingen vandaag hun diploma. De geslaagden kunnen nu op basis van de kennis die zij opgedaan hebben op de juiste wijze de documenten archiveren. Het diploma is internationaal erkend, zegt de directeur van het Nationaal Archief Suriname, archivaris Rita Tjien Fooh, bij de diploma uitreiking.

De cursus is begonnen met dertig medewerkers. Vier hebben zich teruggetrokken en negen moeten nog een of twee modules die zij niet gehaald hebben, afronden. De cursus is verzorgd tussen maart 2011 en februari 2012 in samenwerking met Binnenlandse Zaken en de Nederlandse stichting SOD-opleidingen. De tweede lichting begint binnenkort.

Tjien Fo zegt dat na vijftien jaar de medewerkers zijn opgeleid. Er komen ook sessies voor leidinggevenden, waardoor zij de medewerking verlenen aan de mensen die opgeleid zijn om de veranderingen door te voeren. Het gaat ook om uniforme regelingen die op alle departementen toegepast moeten worden. De medewerkers zijn na deze opleiding in staat om professioneel te werken. Er komt een vervolgopleiding van de DIV 1.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May