O.S. Helena Christina heeft gezellige Milieudag
05 Jun 2012, 16:00
foto
Miss India Suriname Varsha Ramratan vertelt aan de kinderen van OS Helena Christina dat de aarde belangrijk is. (Foto: Sushma Biere)


Op de Openbare School Helena Christina, zijn er vandaag drie tonnen overhandigd door Kiwanis Club Paramaribo Centraal. Deze tonnen zijn uitsluitend bedoeld om petflessen te verzamelen. Het is een project van Kiwanis in samenwerking met stichting SuWaMa. De organisatie heeft een feest gemaakt van deze gelegenheid. Vandaag 5 juni wordt ook de Hindostaanse immigratie herdacht.

5 juni is door de Verenigde Naties in 1972 uitgeroepen tot Wereld Milieudag. Kiwanis en Suwama, die het project ‘tonnen voor petflessen’ noemen, hebben vijf scholen bedacht. Dit project is feestelijk ingeluid op de O.S. Helena Christina, omdat schoolleider Patrick Leeflang erg enthousiast was toen de scholen benaderd werden voor dit project, zegt Marianne Cornet van de Kiwanis Club Paramaribo.

Bewustzijn verhogen
Leeflang vertelt aan Starnieuws dat deze activiteit in korte tijd tot stand is gekomen. Toen hij werd benaderd door de organisatie, heeft hij geen moment getwijfeld. De kinderen op zijn school gaan nog wat slordig om met hun afval. Door meer tonnen op de school te plaatsen, hoopt hij dat er verandering in de situatie komt. Er zijn 546 leerlingen op deze basisschool.

De schoolleider heeft de kinderen gevraagd om in culturele kleding op school te komen vandaag om zo ook Hindostaanse immigratie te herdenken. Echter, konden niet alle leerlingen de activiteit bijwonen, doordat een wijziging van hun rooster voor een achterstand kon zorgen, zegt Leeflang.

Aarde belangrijk
Miss India Suriname 2011, Varsha Ramratan, is ook als ambassadeur aangetrokken door het WWF Guianas Suriname. Zij is ook gevraagd door het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) om een bijdrage te leveren aan deze dag.

Terwijl zij een globe in de handen van de kinderen legde, gaf zij hen als boodschap mee: “Onze aarde geeft ons alles om te leven, zorg goed ervoor. Hou ervan en ga er zuinig mee om, want deze is van jou, mij, kortom ons allemaal”.

Veel lol
De artiesten Enver en dj Gilly hebben de kinderen flink aan hun trekken laten komen. De ene na de andere artiest werd tussen de kinderen ontdekt. Ze zongen mee met de bekende nummers zoals ‘I love Suriname’ en ‘Bomiki’. Enver gaf alle kinderen als geschenk een ‘I love Su’ polsband mee. Op het nummer van Marianne Cornet, ‘Suriname ik kan jou niet loslaten’, van SuriPop XIV, kwamen de kinderen helemaal los en dansten mee met de zangeres.

Als klap op de vuurpijl toonde ook Peter Waterberg, de man van wie het idee ‘I Love Su’ is, zijn kunsten op de dansvloer. Vijf kinderen mochten na verschillende creatieve presentaties een ‘I Love Su’, pakketje in ontvangst nemen van hem.

Sushma Biere
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May