Suriname professionaliseert bestrijding mensenhandel
04 Jun 2012, 23:00
foto


Het is Suriname ernst om de mensenhandel een halt toe te roepen. Er is al een concept nationale strategie voor de bestrijding mensenhandel voorbereid: ‘Routekaart Suriname bestrijding mensenhandel 2012-2016’.

Gedurende twee dagen, op 30 en 31 mei, hebben overheidsfunctionarissen zich verder gespecialiseerd in het bestrijden van de mensenhandel. Kenmerken en preventie van mensenhandel, bescherming van slachtoffers door slachtofferhulp te bieden en de opsporing en vervolging van daders zijn aan de orde gekomen. Ook het beleid van de overheid is besproken en is uitgemond in een concept nationale strategie.

De werkgroep Counter-Trafficking in Persons heeft de training verzorgd aan functionarissen van het Korps Politie Suriname, de Arbeidsinspectie, de Immigratiedienst, Ordening Goudsector en leden van het Jeugdparlement. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie zei bij de opening dat training erg belangrijk is om kwalitatief werk te leveren. Hij heeft alle steun toegezegd om de mensenhandel nog effectiever te bestrijden.

De training is verzorgd in 'De Mantel' en was georganiseerd door de ministeries van Justitie en Politie en Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May