Belfort wil juiste werkhouding penitentiaire ambtenaren
04 Jun 2012, 18:00
foto


Minister Edward Belfort (Justitie en Politie) wil een juiste werkhouding van de leden van de bond van penitentiaire ambtenaren (pa’s). De minister zegt aan Starnieuws dat de bondsleden zich elke dag bezighouden met ‘bondszaken’, wat niet in de conventie staat.

De afgelopen week kwam het tot een clash tussen Belfort en bondsvoorzitter Gustaaf Gallant. De minister heeft een dienstvoertuig dat thuis bij Gallant stond met de politie laten ophalen.

Rancune
Gallant beweert dat de minister, die meer dan een jaar waarnemend hoofd is geweest van de dienst, met vooroordelen te werk gaat en bewust de pa’s op een verkeerde manier behandelt. Zo weigert de bewindsman de door de rechter aangewezen interim commandant van de dienst aan te spreken en te erkennen.

Belfort zegt helemaal geen interim commandant te kennen. Als die er was, is dat verleden tijd omdat de persoon in kwestie zich heeft teruggetrokken. Gallant zegt dat op 15 mei de rechter heeft besloten dat er een interim commandant is, die door de leiding van het ministerie van Justitie en Politie moet worden aangesproken om de belangen van de pa’s te bespreken. Belfort ontkent dit.

Misbruik
Wat het voertuig betreft, zegt de minister dat er misbruik van wordt gemaakt. Op kosten van de dienst wordt per week meer dan 400 liter getankt zonder dat de auto optimaal voor de dienst wordt ingezet. “Ik heb een directe opdracht gegeven om het voertuig in te leveren. Toen dat werd geweigerd, heb ik het met de politie laten ophalen”, zegt de minister.

Belfort vindt dat Gallant en de andere bondsleden misbruik maken van de vakbondsrechten en helemaal niet aan het werk verschijnen. “Ik heb ze gevraagd om een activiteitenprogramma zodat ik ze tegemoet kan komen als werkgever. Maar daar hebben ze geen gehoor aan gegeven. Ze verstrekken de gemeenschap heel wat verkeerde informatie, maar de waarheid zal wel aan het licht komen wat de bond betreft”, meent de minister. De bewindsman zegt dat hij zal doorgaan met alle diensten die onder hem vallen, te zuiveren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May