Spannende race om voorzitterschap NPS
04 Jun 2012, 00:00
foto


De elf afdelingen van de Nationale Partij Suriname (NPS) moeten volmacht geven aan afgevaardigden over het stemgedrag op 17 juni. Dan zullen het nieuwe hoofd- en congresbestuur van de NPS worden gekozen. In de race naar het voorzitterschap kunnen veranderingen optreden in de keuze. Para had Ivan Fernald voorgedragen als kandidaat-voorzitter. Bij de vergadering van Para vrijdagavond is besloten om te stemmen op Gregory Rusland.

Afdeling Paramaribo komt op 15 juni bijeen, twee dagen voor de verkiezingen. Dan zal de hamer overgedragen worden aan John van Coblijn die gekozen is als nieuwe voorzitter. Van Coblijn zegt aan Starnieuws dat hij een volmacht moet krijgen van de onderafdelingen, waarbij het dan duidelijk moet zijn op welke van de twee kandidaten er gestemd zal worden. Rusland en Fernald zijn beiden afkomstig uit Paramaribo.

Volmacht belangrijk
Rusland zegt aan Starnieuws dat Paramaribo al heeft gestemd met gesloten briefjes. Toen hebben negen onderafdelingen gekozen voor Rusland, Armand Zunder kreeg zes stemmen, Fernald drie en Romeo van Russel kreeg één stem. Volgens Rusland is het besluit van Paramaribo al duidelijk. Van Coblijn merkt op dat er gestemd is voor de kandidaatstelling, maar de volmacht gevende vergadering moet nog worden gehouden. De onderafdelingen moeten duidelijk aangeven op wie er gestemd moet worden. Dit zal op 15 juni duidelijk worden.

Rusland zegt dat ook al is er verandering gekomen in het bestuur, er continuïteit van beleid moet zijn. Rusland is ook aanwezig op deze vergadering als voorzitter van de onderafdeling ‘de Groene toekomst’. “Ik heb er geen moeite mee dat Van Coblijn als nieuwe voorzitter degene is die gemachtigd wordt om namens Paramaribo te stemmen. Maar de afdeling heeft al besloten”, zegt Rusland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May