Kapitein Lewis tevreden met uitslag referendum
03 Jun 2012, 00:00
foto
Ex-kapitein Carlo Lewis van Apoera


Ex-kapitein Carlo Lewis van Apoera is tevreden met de uitslag van het referendum dat het ressort Kabalebo in West Suriname is gehouden. “Ik kan me terug vinden hierin, ondanks de voorbereidingen eenzijdig waren. Onze betrokkenheid was zoek”, deelt Lewis Starnieuws mee.

Voorzitter van de verkiezingscommissie en coördinator van het referendum, Roline Samsoedien, zegt dat de opkomst van 43.6 procent teleurstellend is. Van de 981 stemgerechtigden hebben slechts 428 hun stem uitgebracht. Samsoedien merkt op dat verschillende factoren hiertoe een rol hebben gespeeld.

Geen verrassing
Lewis vindt de lage opkomst geen verrassing. Volgens hem weet de plaatselijke bevolking al wat ze wil en vindt het referendum niet belangrijk. De mensen willen drie kapiteins en dat is ook zo gebleken, meent Lewis. Hij en Samsoedien zeggen dat veel geregistreerde bewoners elders werkzaam zijn en door de grote afstand niet aanwezig konden zijn.

Volgens Samsoedien wonen en werken velen elders, terwijl ze wel ingeschreven staan in het ressort Kabalebo. Anderen zitten in de goudsector, in de bosbouw en de studenten konden moeilijk afreizen. Vandaar dat er besloten werd om het referendum in het weekend te houden. Veel werkgevers hebben wel meegewerkt, meent Samsoedien.
Het ligt in de bedoeling dat er op korte termijn de kapiteins via verkiezingen gekozen zullen worden. De kandidatenlijsten zullen binnenkort in orde gemaakt worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May