CLO wil af van technologische poot op ATM
01 Jun 2012, 07:00
foto
Michael Miskin, minister van ATM.


De Centrale van Landsdienaren organisaties (CLO) die verantwoordelijk is voor het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) wil af van de technologische poot.

Eerder is van regeringszijde al aan de CLO aangegeven dat het directoraat Milieu zal worden overgeplaatst naar het ministerie van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB). Op dat departement zit minister Ginmardo Kromosoeto die voorheen op ATM zat. “Als ze toch bezig zijn Milieu weg te halen, kan wat mij betreft ook de Technologische poot van het ministerie worden weggehaald zegt minister Michael Miskin van ATM.

Niet op zijn plaats
Miskin zegt dat op ATM de technologische poot sinds de invoering daarvan bij het ministerie nooit van de grond is gekomen. “Persoonlijk vind ik dat technologische ontwikkeling niet hoort bij ATM, maar bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling”, zegt Miskin.

Volgens hem zal hij zich beter en voor de volle honderd procent kunnen concentreren op het onderdeel ‘arbeid’. Laat het departement weer normaal het ministerie van Arbeid worden, zoals het vroeger is geweest”, zegt de bewindsman.

Geen duidelijkheid
Miskin zegt officieel nog niets vernomen te hebben van de plannen van de regering wat er al gebeuren op ATM. “Toen ik naar dit ministerie ging, is mij aangegeven dat ik minister ben van ATM en dat er aan gewerkt wordt dat de milieupoot zal worden ontkoppeld en toegevoegd bij RGB", zegt Miskin.

Hij heeft daarna niets meer vernomen. "Ik heb ook in de raad van ministers geïnformeerd hoe ver de plannen hiervoor zijn en wat er moet gebeuren met technologische ontwikkeling. Daar heb ik geen direct antwoord gekregen. Wel verneem ik in de media dat technologische ontwikkeling waarschijnlijk niet langer bij het ministerie zal behoren”, zegt Miskin.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May