Surpost personeel krijgt gratificatie en kledingtoelage
31 May 2012, 18:30
foto


De uitgebleven gratificatie over 2011 en de op het laatste moment niet uitbetaalde kledingtoelagen voor het personeel van het Surinaams postbedrijf (Surpost) worden alsnog uitbetaald. Dit deelde de gedelegeerd commissaris Marcelino Nerkust van de raad van commissarissen bij het postbedrijf aan het personeel meegedeeld.

Het gesprek, dat volgens Nerkust een goed verloop had, kwam nadat hij een onderhoud heeft gehad met minister Adelien Wijnerman van Financiën.
Nerkust heeft het personeel meegedeeld dat het ministerie van Financiën mee zal gaan en financieel zal inkomen om de betaling vanuit het bedrijf naar het personeel mogelijk te maken.

Huiswerk maken
“We moeten nu ons huiswerk maken bij het bedrijf en zaken afronden”, zegt Nerkust. Hij wijst er op dat Surpost net als andere parastatale bedrijven ook valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie.

“Bij het Psychiatrisch Centrum Suriname en bij het Academisch Ziekenhuis is het ook de overheid die inkomt met het betalen van toelagen, dat kan ook gebeuren bij Surpost”, meent Nerkust.

Lage salarissen
Begin deze week ging het personeel van het postbedrijf in actie nadat bleek dat de kledingtoelage voor dit jaar niet meer zou worden uitbetaald. Het personeel heeft eerder al geen gratificatie ontvangen over 2011. Tijdens de staking heeft het personeel ook aandacht gevraagd voor de lage salarissen van gemiddeld SRD 1300, in het staatsbedrijf. In een gesprek dat Nerkust toen met het personeel had, werd al afgezien om verder actie te voeren en het gesprek tussen Nerkust en Wijnerman af te wachten.

“De rust in het bedrijf is teruggekeerd en ik hoop dat ieder zich kwijt van zijn verantwoordelijkheden. Ik heb zeker een goed gevoel dat deze kwestie snel wordt opgelost”, zegt Nerkust. Bij Surpost werken ongeveer 200 personen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May