Sallons wil financiële verantwoording Moederbond
31 May 2012, 06:00
foto


“Wij zijn niet onwillig het aangegeven bedrag (SRD 1.500) terug te betalen, maar willen wel ervan overtuigd zijn dat alle gelden ‘De Moederbond’ toebehorende op de juiste wijze worden besteed”, schrijft Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (W.O.O.W.) in een open brief.

Hij reageert daarmee op de aanmaning die hij op 28 mei heeft gekregen van de voorzitter van de AVVS ‘De Moederbond’. De W.O.O.W. is één van de 21 bonden die is geschorst vanwege achterstallige contributiegelden en leningen. In een open brief aan penningmeester Henk Blijd en voorzitter Errol Snijders, zegt Sallons dat hij de rechtmatigheid van “het zich noemend verbondsbestuur van ‘De Moederbond’” betwijfelt.

Sallons zegt dat heel veel gelden die toebehoren aan de vakcentrale “te weten een bedrag van US$ 364.000 niet kan worden verantwoord door de heer Errol G. Snijders zich tot heden nog noemende voorzitter van ‘De Moederbond’”. De WOOW-voorman valt ook er over dat er sinds juli 2007 nooit een financieel verslag is gepresenteerd aan de besturenvergaderingen.

Hij wil dat alle onduidelijkheden die hij heeft aangehaald in zijn open brief eerst worden opgelost, alvorens hij het geleend bedrag terugbetaalt. Noch voorzitter Snijders noch penningmeester Blijd wenst te reageren op het schrijven van Sallons.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May