Lackin: EU heeft perscommuniqué van te voren opgesteld
30 May 2012, 17:02
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. (Foto: René Gompers)


Suriname kan zich niet terugvinden in het perscommuniqué dat de Europese Unie (EU) van te voren opgesteld had en heeft meegenomen naar de 'politieke dialoog' met Buitenlandse Zaken. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt op een persconferentie dat Suriname zich totaal niet kon vinden in een alinea opgenomen in het persbericht.

Lackin zei dat het persbericht totaal geen weergave was van hetgeen besproken is op de vergadering. De EU wilde Surinames standpunt niet opnemen, waardoor de bijeenkomst niet bevredigend is geëindigd. De bewindsman merkte op dat de vergadering op een prettige manier verliep, totdat het communiqué aan de orde kwam. De bijeenkomst is een paar keer geschorst, maar er kwam geen bevredigend resultaat.

"Wij zijn een klein land, maar wij hebben onze waardigheid en die gaan wij niet te grabbel gooien. We laten niet met ons sollen", zegt Lackin. Hij is teleurgesteld in de opstelling van de EU. De mensen zijn volgens de minister uit Europa gekomen met een mening waarvan zij niet wilden afwijken. "Er was geen sprake van dialoog als gekeken wordt naar de persverklaring", benadrukte de bewindsman. Hij merkte op dat Suriname niet zal accepteren dat zaken gewoon worden doorgedrukt. "Wat besproken is op de vergadering, is helemaal niet terug te zien in de persverklaring", aldus de bewindsman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May