Geen SZF voor gezin verpleegkundige studenten AZP
30 May 2012, 08:00
foto


Verpleegkundige studenten van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) komen niet in aanmerking voor een gezinsziektekostenverzekering. Deze verzekering die bij hun 4-jarige opleiding was afgesproken, is sinds kort komen weg te vallen. Dit tot ongenoegen van de verpleegkundige studenten en hun gezinsleden.

In een brief gericht aan Starnieuws wordt aangegeven dat deze kwestie demotiverend werkt op de verpleegkundige studenten. Zij ervaren het als onrechtvaardig dat zij hetzelfde werk moeten doen als de volwaardige verpleegkundigen, met dezelfde verantwoordelijkheden, een karig tegemoetkoming (stipendium) van SRD 400 krijgen. En nu moeten ze even hard werken zonder medische voorzieningen voor hun gezin.

Niet volgens regels
Directeur Eddy Joemmankhan van het AZP om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de studenten in opleiding meer willen dan ze eigenlijk moeten krijgen. Hij bevestigt dat er een regeling was getroffen om de studenten verpleegkundige te verzekeren.

Het SZF heeft de directie van het ziekenhuis er echter op gewezen dat leerlingen niet verzekerd worden en zeker niet hun gezinsleden. “Dus eigenlijk kunnen we ook voor hen geen ziektekostenverzekering afdwingen bij het SZF”, stelt Joemmankhan.

Meer dan vastgesteld
De AZP-directeur merkt op dat in plaats van niets te hebben, het management van het ziekenhuis nu bezig is om voor de verpleegkundige leerlingen toch nog een particuliere verzekering af te sluiten bij het SZF. Dit zal betaald worden door het ziekenhuis. Joemmankhan legt uit dat ook de stipendium van SRD 400 door het ziekenhuis wordt betaald aan de leerling-verpleegkundigen. “Volgens de inspectie zou dit bedrag SRD 100 moeten zijn, maar wij vinden dat je volwassenen niet dat bedrag kan betalen en zeker niet leerling- verpleegkundigen”, meent Joemmankhan.

De AZP-topman zegt niet in te willen gaan op de klacht dat de leerling- verpleegkundigen als fulltime medewerkers worden ingezet en ook ingedeeld voor shiftdiensten. Hij wijst er wel op dat het leerling verpleegkundigen zijn en dat het werken in het ziekenhuis onderdeel is van hun studie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May